«ВІЗАНТІЯ ПІСЛЯ ВІЗАНТІЇ», АБО ОБРАЗ ДРУГОГО РИМУ СКРІЗЬ ПРИЗМУ ТРЕТЬОГО. - Каменских, Олексій (Докса, 2017)
Статтю присячено дослідженню механізмі взаємних віддзеркален культурних патерні, що роблять можливим використаня грецьким «неовізантиністами» двадятого століття ти напрацювань дослідженні та конструюванні «образу Другого Риму», які були здійснені російським інтелектуалам ХІХ першої половини ХХ ст., починаючи ранні словянофілі та закінчуючи такими представниками російської еміграції (перш за вс, паризької) я Г. Флоровський, В. Лосськи, Л. Успенськи.