КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ ЛЕҐІТИМАТИВНОЇ ФУНКЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ДОВІРИ В СУЧАСНОМУ ГУМАНІТАРНОМУ ДИСКУРСІ - Кожем’якіна, Оксана (Докса, 2016)
В статті здійснено аналіз становлення концепту політичної довіри як ціннісної основи соціальної взаємодії в контексті проблематики демократичної леґітимності. Наголошується на необхідності міждисциплінарного підходу до концептуалізації довіри як нормативного та моральнісного джерела демократичної леґітимності. Співвідношення концептів політичної довіри та леґітимності розглянуто в аспекті аналізу процесів обґрунтованого визнання, соціального узгодження та моральної підтримки, застосовуючи методологічні засади системної теорії, дискурсивної етики, теорії соціальних змін, деліберативної демократії.