БОГ-БУТТЯ ПАУЛЯ ТІЛЛІХА (У ПОШУКАХ НОВОЇ ПАРАДИГМИ РЕЛІГІЙНОСТІ) - Рейдерман, Ілля (Докса, 2018)
Автор обґрунтовує двосвітність людини, існування її на порозі емпіричного і духовного світів. Автор розкриває концепцію П. Тілліха про Бога як Буття, в якій емпірія є поверхнею, Бог же є глибинною основою людського існування. Духовність людини визначається мірою інкарнованості духу в її життя, вчинки, особистість.