КОНТУРИ ЄВХАРІСТІЙНОЇ АНТРОПОЛОГІЇ ОЛЕКСАНДРА ФІЛОНЕНКА - Голубович, Інна (Докса, 2018)
Темою даною публікації є проект євхарістийної антропології українського філософа і богослова Олександра Філоненко. Ми ставимо дослідницьке завдання - окреслити контури нового напряму у філософській та богословській антропології, показати евристичні можливості цієї оригінальної інтелектуальної пропозиції. Євхаристійна антропологія представляє форму філософії та богослов’я свідчення в українському контексті, в якому формується нова богословська дисциплінарна матриця після тривалого періоду домінування філософії підозри.