FOLIES VERSAILLES: СМІХ І ЗАБАВИ У ДИСКУРСІ АБСОЛЮТИЗМУ - Мисюн, Анна (Докса, 2019)
Стаття присвячена продуктивності міждисциплінарного підходу до дослідження дискурсу смішного в культурі абсолютизму: маніфестації облігаторного сміху і веселощів, кодекси забав і проведення часу, візуалізація і легітимація дозвілля тощо. Мета аналізу – виявити повсякденні і символічні контексти смішного в просторі Версалю, артикульованих як в просторової організації палацу і паркового комплексу, так і в кодексах Людовика XIV по освоєнню цього простору.