ОСМИСЛЕННЯ МОЕФІКОВАНИХ ДИКТАТОРІВ ХХ СТОЛІТТЯ В ПОЛІТИКО-ЕТИЧНОМУ КЛЮЧІ - Райхерт, Константин (Докса, 2019)
Є два підходи до осмислення випадку моефікації диктаторів ХХ століття в книжці «Зміна статі» Біографії диктаторів світу» в політико-етичному ключі: 1) негативний, якщо моефіковані образи вирвані з контексту, та 2) нейтральний, якщо моефіковані образи розглядаються в певному контексті. Перший підхід передбачає, що внаслідок моефікації диктаторів ХХ століття може відбутися «звільнення від чарів лиходійської сутності» диктаторів, що врешті може зняти негативне відношення до диктатури в межах демократичного суспільства. Другий підхід указує на чисто освітній характер книжки «Зміна статі! Біографії диктаторів світу», в якій моефіковані образи служать лише для привернення уваги японської молоді.