Культура: об’єктивація універсальної суб’єктивності або універсальна об’єктивація свідомості? - Погорелов, О. (Докса, 2010)
Критично аналізуються основні положення теорії культури Ф. Т. Михайлова. Запропоновано альтернативний підхід до вирішення проблем, які пов’язані з розробкою загальної теорії культури. Він ґрунтується на ідеї цілісної об’єктивації свідомості.