СМІХ ЯК ЧИННИК ЛЕГІТИМАЦІЇ ПОЛІТИКИ - ВИСОЦЬКИЙ, Олександр Юрійович (Докса, 2004)
Для гуманістичного та ефективного вирішення нагальних питань життя суспільства, людини політика потребує свободного, безпримусового визнання (підтримки) соціальних сил (держателів ресурсів суспільних перетворень) та, як мистецтво можливого, – постійного знайдення нових шляхів реалізації. Саме це в основному й складає зміст поняття “легітимація політики”. Значення дослідження легітимації політики як наукової проблеми визначається, по-перше, протистоянням (відчуженням) світу системи життєвому світу, по-друге, наростанням взаємовпливу і взаємозалежності на планеті, по-третє, необхідністю забезпечення виживання людства не лише в фізичному, але й в духовному плані, в усьому розмаїтті його культурних практик і творчих проявів.