ГУМОР У ФОЛЬКЛОРНІЙ ТВОРЧОСТІ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ - СКИДАНОВА , Валентина (Докса, 2005)
Науковці з найдавніших часів і до нинішніх відзначають велике значення гумору в житті людей. Звісно, що кожна людина – представник певної культури. Саме соціальне середовище, культура, що виростила її, детермінують системи національної особистості. Тому все нове, що створюється державними та адміністративними структурами у країні, яка швидко змінюється, повинно спиратися на свою історію, свою національну культуру, традиції. Роль та значення фольклорної творчості в своїх працях неодноразово аналізували М. Костомаров, В. Ф. Горленко, В. Ю. Келембатова, О. М. Кравець, Д. Угринович, М. Еліаде, В. Г. Кушнір, Р. Ф. Кирчів, І. Крип’якевич, В. Родзикевич та ін.