БАЄСОВА СТАТИСТИКА В ГУМАНІТАРИСТИЦІ ХХІ СТОЛІТТЯ - Золотарьова, Крістіна (Докса, 2023)
В даній статті розглядається взаємодія точних наук з сучасною гуманітаристикою на прикладі використання баєсової статистики для вирішення складних та об’ємних завдань, що постають перед філософами, культурологами, культурними антропологами та археологами. Окреслено межі, напрямки та тенденції розвитку сучасних досліджень, підкреслена актуальність та відзначені перспективи баєсової статистики в дослідженнях буддистської сакральної пластики.