ДЕСАКРАЛІЗАЦІЇ МОВИ ЯК ТРЕНД СУЧАСНОЇ КУЛЬТУРИ - Ушакова, Клара; Ушакова, Юлія (Докса, 2018)
У статті аналізуються витоки уявлень про сакральне походження мови у міфах, релігійних текстах, в актуальних філософських дослідженнях. З’ясовуються причини того, чому в новій техногенної реальності комунікація йде шляхом спрощення, втрати вищих смислів мови, її десакралізації. На прикладах новомодних слів, абревіатур і стійких трендів в Інтернет-комунікації з’ясован зв’язок між редукцією мови та оптимізацією спілкування у віртуальному просторі.