ПОСТМОДЕРНІСТСЬКА ТЕОЛОГІЯ СУПЕРГЕРОЇЧНОГО КІНОКОМІКСУ «БЕТМЕН ПРОТИ СУПЕРМЕНА: НА ЗОРІ СПРАВЕДЛИВОСТІ» ЗАКА СНАЙДЕРА - Райхерт, Костянтин (Докса, 2018)
Постмодерністська теологія кінофільму Зака Снайдера «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості», як певне систематичне викладення релігійно-міфологічного змісту кінофільму, експлуатує біблійні образи та сюжети, пов’язані з Ісусом Христом, уподібнюючи Супермена Спасителю, лиходія Лекса Лютора іудейським первосвященикам, які засудили Ісус до смертної кари, й антигероя Бетмена – пророку й апостолу. Постмодерністська теологія кінофільму Зака Снайдера «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості», як культурний аналіз, показує, як «релігійне» можна використати в масовій культурі, включаючи кінематограф: образ Ісуса Христа концептуалізується черезобрази коміксової масової культури, а саме через образ супергероя Супермена.