ПРО ФІЛОСОФСЬКІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕДИТ ШТАЙН (переклад з польської Інни Савинської) - Інґарден, Роман; Савинська, Інна (Докса, 2018)
Лекція Романа Інгардена присвячена філософії Едіт Штайн. У ній автор представив короткий огляд її основних робіт в контексті історії їх написання. Творчий діалог двох філософів, який тривав у дипломатичному листуванні, дозволяє Інгардену бути першовідкривачем Едіт Штайн в Польщі. Лектор допомагає розібратися в основних поняттях її філософії. І що важливо - вказує причини завдяки яким відбувається трансформація поглядів Штайн: від реалістичної феноменології до містичного богослов'я. Центральною темою лекції є докторська дисертація Штайн про вчуття як способі пізнання досвіду Іншого.