ПРАВОСЛАВНА ПРАВОВА ТРАДИЦІЯ - Шевцов, Сергій (Докса, 2018)
Стаття присвячена загальному огляду історії формування православної правової традиції. У статті розглядається історія виникнення правових норм та їхньої кодифікації, позначені основні етапи цього становлення та деякі характеристики церковної правової системи. Історія правових джерел включає стислий огляд Давньої церкви, церкви періоду Візантійської імперії та сучасної Східно-православної церкви, в першу чергу з боку розвитку Української православної церкви.