ГУМОР ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Кретова, О. І. (Докса, 2019)
Проблема використання гумору як педагогічного засобу надто довго залишалася у вітчизняній педагогіці маргінальною. Та й навряд чи могло бути інакше для педагогіки радянських часів, яка розглядала справу виховання як надзвичайно серйозну проблему, що мала вирішувати стратегічне завдання – формування радянської людини, людини майбутнього, будівника комуністичного суспільства, цього земного раю etсetera. Тому у цій серйозній справі державного значення навряд чи могло відшукатися місце для такої несерйозної речі, як гумор.