СПІВВІДНЕСЕННЯ СВІТОГЛЯДІВ В КОНТЕКСТІ СМІХОВОЇ - Рубський, В’ячеслав (Докса, 2019)
У статті розглянута актуальна проблема нестачі самоіронії як елемента сміхової культури в різних світоглядних системах. На прикладі зіткнення позицій матеріалізму і теїзму показана роль відсутнього компонента картини світу. У статті подано аналіз посилок опозиційних світоглядів, їх характеристики і суперечливості. Автор звертає увагу на психологічну тотожність аргументації сторін-опонентів.