«ЗАБУВАННЯ» ТА «ЗАБУТТЯ» ЯК ФЕНОМЕНИ КУЛЬТУРИ - Сумченко, Ірина (Докса, 2017)
В статті здійснено аналіз феноменів забування і забуття в контексті культури. Підкреслюється, що ці феномени виступають значущою проблемою культурфілософського пізнання. Розглянуто співвідношення цих феноменів, проаналізовано варіації їх тлумачення в стародавній, традиціоналістській та сучасній культурах. Здійснено аналіз позитивних та негативних модуси забуття.