ГЕРМЕНЕВТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ИССЛЕДОВАНИЯ ДРЕВНЕРУССКОГО ЦЕРКОВНОГО ПЕНИЯ (НА ПРИМЕРЕ ПЕСНОПЕНИЙ ДВУНАДЕСЯТОГО ПРАЗДНИКА ПРЕОБРАЖЕНИЯ ГОСПОДНЯ) - Дяблова, Крістіна (Докса, 2017)
Розглядається герменевтична інтерпретація богослужбово-співочих текстів мікроциклу стихир на «Господи, воззвах» Всенічного Бдіння двунадесятого православного свята Преображення Господня. Аналіз вербального, семіографічного та співочого текстів піснеспівів доводить, що поетичний та музичний рівні монодичної традиції є нерозривною, синкретичною єдністю, завдяки якій осягається зашифрований сенс того чи іншого тексту.