НАРАТИВ І СИМВОЛ В ТЕКСТУАЛЬНОМУ ПРОЧИТАННІ МІСТА - Афанасьєв, Олександр; Василенко, Ірина (Докса, 2019)
У  міській  символіці  доцільно  розрізняти  культурно-історичний  і ідеологічний  різновиди. В ідеологічній  символіці  визначальне  значення має явний або прихований наратив, за яким стоїть метанаратив, що задає відповідне прочитання міського тексту, але викликає неоднозначні асоціації.